Prednosti pasivne gradnje

Pasivna kuća, kao energetski učinkovit, ekološki i zdravstveno prihvatljiv dom, nudi ugodnu klimu s konstantnom temperaturom zraka tijekom cijele godine.

  1. TEMPERATURA ZRAKA U PASIVNOJ KUĆI UVIJEK JE ISTA – to osiguravamo arhitektonskim projektiranjem, ugradnjom kvalitetnog hardvera i pažljivim planiranjem i izvođenjem detalja.
  2. U SVIM DIJELOVIMA KUĆE JE ISTA TEMPERATURA ZRAKA – zbog stalne cirkulacije zraka (ventilacije) i izgradnje kuće bez toplinskih mostova.
  3. SMANJENJE TROŠKOVA GRIJANJA I HLAĐENJA KUĆA -dobro promišljen izbor materijala za konstrukcijske elemente pasivne kuće, od izbora toplinske izolacije u kombinaciji s odgovarajućom izvedbom hidroizolacije, do ugradnje stolarije. Cjelogodišnja potrošnja za grijanje od 150 € do 250 €, što znači da se uopće ne bavimo grijanjem i hlađenjem kuće. PAŽNJA: sezona grijanja započinje dva do tri mjeseca kasnije nego u susjednim kućama, ali bez pogoršanja životne udobnosti.

Topla pasivna hiša

  1. KUĆA S PREDNJIM SUNCEM – IZVOR SUNČEVE ENERGIJE – u arhitektonskom dizajnu orijentiramo puno staklenih površina na najsunčaniji dio parcele. Prihvaćanjem sunčeve svjetlosti prihvaćamo nadoplate toplinske energije. U ljetnim mjesecima sprječavamo pregrijavanje kuće vanjskim roletnama.
  2. SMANJENJE CO2 – održavamo naš planet zdravijim uz minimalnu potrošnju energije za ugodan boravak i funkcioniranje u kući.
  3. IZVRSNA AKUSTIČKA IZOLACIJA OD ZVUKOVA OKOLIŠA – konstrukcija je izrađena od prirodnih materijala. Drvo kao nosivi građevinski materijal i toplinska izolacija od drvene podloge i prozora koji zadovoljavaju pasivni standard daju nam sigurno zaklon od vanjske buke.
  4. KUĆA GOTOVO BEZ POLENA I SOBNE PRAŠINE – stalna cirkulacija svježeg zraka u cijeloj kući onemogućuje zadržavanje prašine u zraku ili na upotrebljivim površinama.

Pasivna hiša nudi sproščeno ugodje

  1. BOLJA KVALITETA ZRAKA U KUĆI – stalna cirkulacija filtriranog zraka u kući smanjuje koncentraciju CO2 u zraku, pa nam ne trebaju mjerači CO2
  2. UČINKOVITA VENTILACIJA ZRAKA U KUĆI – kontrolirana i regulirana ventilacija bez promjena temperature zraka prednost je pasivnih kuća.
  3. POZITIVNI PSIHOLOŠKI UTJECAJ – sunčeva svjetlost, drvo i prirodni materijali imaju vrlo blagotvoran učinak na psihološku dobrobit osobe.

U PASIVNOJ KUĆI OSOBA SE SMIRI, POTPUNO OPUŠTA I ODMARA TE U ISTO VRIJEME AKUMULIRA SVJEŽU ENERGIJU.